Welkom op

de website

Op deze website leest u alle informatie over gevelrenovaties. Daarnaast kunt u tot wel 30% besparen door in een keer meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Gevelisolatie

Wanneer u er voor kiest om tijdens een gevelrenovatie de buitenmuren na te isoleren slaat u eigenlijk twee vliegen in één klap. In eerste instantie zorgt het aanbrengen van gevelisolatie er namelijk uiteraard voor dat u kunt besparen op het energieverbruik, maar daarnaast komt uw woning er haast meteen terug als nieuw uit te zien. Bestaande buitenmuren isoleren kan wat dat betreft dus zeker en vast een interessante meerwaarde betekenen voor uw woning!

Verschillende soorten gevelisolatie
Vandaag de dag is het op tal van verschillende manieren mogelijk om gevelisolatie aan te brengen. We zetten de belangrijkste mogelijkheden alvast graag even voor u op een rijtje:

Crepi of gevelbepleistering

Steeds vaker kiezen mensen er tijdens het uitvoeren van een gevelrenovatie voor om de buitenmuren te bekleden met behulp van isolatie en crepi. Dat is ook niet meer dan normaal, want dit type gevelisolatie brengt enkele niet onaanzienlijke voordelen met zich mee. Zo wordt de isolerende factor van uw huis meteen sterk verbeterd en ziet uw woning er van buitenaf meteen geheel als nieuw uit.

Steenstrips

Een tweede mogelijkheid is gebruikmaken van zogenaamde steenstrips. Het plaatsen van een nieuwe buitenmuur is beslist niet altijd voor de hand liggend, in tegendeel. vaak moet er immers een nieuwe fundering gegoten worden en daar komt bij dat u heel wat plaats moet inboeten. Om dit probleem op te lossen kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van zogenaamde steenstrips. Deze strips zien er uit als bakstenen, maar hebben de voordelen van gevelbepleistering.

Gevelbekleding van hout

Een betere afwerking in combinatie met een natuurlijke uitstraling? Dat is precies wat u mag verwachten van houten gevelbekleding. In dit geval worden er isolatieplaten bevestigd aan de buitenmuur waarna er vervolgens verticale houten latten op worden geplaatst. Tussen de gevelisolatie en de gevelbekleding van hout bevindt er zich verder een luchtspouw waardoor vochtproblemen zeer eenvoudig voorkomen kunnen worden.

Nieuwe buitenmuur plaatsen

U kunt er uiteraard bij gevelrenovatie ook nog voor kiezen om een compleet nieuwe buitenmuur te plaatsen in baksteen. U dient er in dit geval wel rekening mee te houden dat er in eerste instantie extra isolatie moet worden aangebracht waardoor er een extra fundering rondom het huis moet worden gemaakt. Het wordt in dit geval aangeraden om de oude buitengevel af te breken. Op deze manier wordt er niet alleen plaats gewonnen, daarnaast kunnen ook koude bruggen hierdoor probleemloos worden vermeden. Let wel, het plaatsen van een nieuwe buitenmuur is uiteraard wel werk en gaat tevens gepaard met een stevige kostprijs.