Welkom op

de website

Op deze website leest u alle informatie over gevelrenovaties. Daarnaast kunt u tot wel 30% besparen door in een keer meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Scheuren in de wand

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat er scheuren in de wand opduiken. Deze scheuren kunnen verschillende oorzaken hebben en hoewel ze vaak vrij onschuldig zijn kan het toch geen kwaad om er het nodige onderzoek naar te doen, in tegendeel. Eenmaal de oorzaak van de scheuren in de wand is vastgesteld is het gelukkig op relatief eenvoudige wijze mogelijk om deze te herstellen. Heeft u eveneens te maken met scheuren in de wand en wenst u hier graag een efficiënte oplossing voor te krijgen? Wij vertellen er u graag alles over in dit artikel!

Scheuren, niet altijd even onschuldig

Wanneer er scheuren in de muren van onze woning optreden kunnen we deze vaak niet snel genoeg herstellen. Wanneer ze optreden in de gevel wordt dat plots een ander verhaal en worden ze wel eens over het hoofd gezien. Op het eerste zicht is een scheur dan ook vrij onschuldig, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn, in tegendeel. Het kan immers ook een signaal zijn dat er iets grondiger mis is met de constructie van de woning. Een kleine krimpscheur mag dan inderdaad onschuldig zijn, wanneer de scheur breder wordt en de beide muurvlakken van elkaar gaan afwijken is dat een signaal om goed op te letten.

Herstellen van scheuren in de wand

Wanneer u de oorzaak heeft vastgesteld en u de scheur wenst te laten herstellen kan dat op verschillende manieren. In het merendeel van de gevallen zult u echter als volgt te werk willen gaan:
Krab de voegen leeg

  • Vervang de stenen die zijn kapot gegaan
  • Breng (indien nodig) ankers aan tussen de stenen in de rollagen
  • Zorg voor het aanhelen van de eventuele ankers met lijm
  • Voeg het aanwezige metselwerk
  • Indien nodig moet ook nog het keimen van het metselwerk uitgevoerd worden