Welkom op

de website

Op deze website leest u alle informatie over gevelrenovaties. Daarnaast kunt u tot wel 30% besparen door in een keer meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Steenstrips

Vandaag de dag wordt er tijdens het toepassen van gevelrenovatie steeds meer aandacht besteed aan factoren zoals isolatie en luchtdichtheid. Hoewel er op dit vlak tegenwoordig verschillende mogelijkheden bestaan is het, het interessantst om er voor te kiezen om uw woning als het ware volledig in te pakken in een soort van isolatieschil. Deze schil wordt geplaatst aan de buitenzijde van de woning en zorgt er voor dat koude bruggen niet meer voor kunnen komen. Het spreekt echter voor zich dat u deze aangebrachte isolatie zult willen beschermen tegen invloeden vanuit het weer en dat kan door de isolatieplaten te bedekken met steenstrips.

Wat maakt steenstrips zo interessant?

Steenstrips maken het mogelijk om de isolerende factor van uw woning naar een hoger niveau te tillen zonder dat er daarom aan het karakter van een klassieke, bakstenen woning moet worden geraakt. Wat veel mensen immers niet weten is dat steenstrips worden verzaagd van echte bakstenen. Ze zijn in de praktijk dan ook niet van elkaar te onderscheiden. Daarnaast is het eveneens zo dat men er steevast voor kiest om ook de hoeken uit te zagen waardoor precies hetzelfde beeld wordt verkregen als bij gewone bakstenen het geval zou zijn. Wenst u een volledig nieuwe buitenmuur te creëren voor uw woning met bakstenen, dan dient u steevast rekening te houden met het plaatsen van een nieuwe fundering. Dat is niet het geval wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van steenstrips. Zo kunt u niet alleen plaats en werk, maar ook heel wat kosten besparen.

Plaatsen van steenstrips met isolatie

Het plaatsen van steenstrips met isolatie kan eigenlijk op twee verschillende manieren gebeuren, namelijk:

  • Rechtstreeks op de bestaande gevel
  • Rechtstreeks op de bestaande gevel met spouwmuur

Het rechtstreeks plaatsen van de steenstrips op een bestaande gevel is de eenvoudigste en snelste manier om de buitengevel van uw woning te isoleren. Dit wordt ook aangeraden wanneer er geen spouwmuur aanwezig is. De isolatie wordt in dit geval meteen bevestigd aan de buitengevel door gebruik te maken van vijzen. De tweede situatie is belangrijk voor mensen die beschikken over een huis met een luchtspouw. Deze dient immers geheel luchtdicht te worden gemaakt. In dit geval worden zowel de isolatie als de steenstrips meteen op de buitenmuur aangebracht. Het resultaat is hetzelfde, een goed geïsoleerde woning met een kwalitatieve uitstraling en een uitstekend leefklimaat.