Welkom op

de website

Op deze website leest u alle informatie over gevelrenovaties. Daarnaast kunt u tot wel 30% besparen door in een keer meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Voegwerken

Door de jaren heen is het mogelijk dat uw gevel wordt aangetast. In het merendeel van de gevallen is vooral het voegwerk als eerste aan de beurt. Het voegwerk kan beschadigd raken, maar kan ook gewoon komen te verdwijnen en dat brengt verschillende vervelende nadelen met zich mee. In eerste instantie oogt het uiteraard zeer slordig waardoor het de uitstraling van uw gevel absoluut niet ten goede komt, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat de voegen het aanwezige metselwerk beschermen. Heeft u bij een controle ook vastgesteld dat de aanwezige voegen in de gevel beschadigd zijn geraakt en wilt u deze laten herstellen? In dat geval kan een gedeeltelijke gevelrenovatie voor u de oplossing betekenen.

Verschillende soorten voegen

Het is mogelijk om verschillende soorten voegen aan te brengen in uw gevel. U kunt wat dit betreft bijvoorbeeld een keuze maken tussen:

  • Een dichtgestreken voeg
  • Een gladde voeg
  • Een kam- of borstelvoeg
  • Een knipvoeg of snijvoeg

U dient er steeds rekening mee te houden dat het kostenplaatje van de voegwerken voor uw gevel afhankelijk is van het type voegwerk waarvoor wordt gekozen. Van de bovenvermelde mogelijkheden is de zogenaamde knipvoeg de duurste. Toch wordt ze frequent toegepast, maar dan wel in het bijzonder bij het uitvoeren van gevelrenovatie aan bijvoorbeeld historische gebouwen. De dichtgestreken voeg is de voordeligste en wordt mede daarom het vaakst toegepast bij privé woningen.

Voegwerken herstellen

Hoewel het op het eerste zicht misschien vrij eenvoudig lijkt is het vervangen van een bestaande voeg dat absoluut niet. Wanneer voegwerken hersteld dienen te worden als onderdeel van gevelrenovatie, dan wordt er doorgaans voor gekozen om de voegen eerst te verwijderen door ze uit te slijpen. Dit wordt uitgevoerd in combinatie met het verder uithakken van de voegen. Hou er rekening mee dat het een zeer gevaarlijke klus is. Wanneer de bakstenen zelf door de tand des tijds eveneens deels poreus zijn geworden bestaat het risico namelijk dat deze beschadigd zullen raken. Pas na het uithakken en het reinigen van de voegen kan het nieuwe voegwerk worden aangebracht.