Welkom op

de website

Op deze website leest u alle informatie over gevelrenovaties. Daarnaast kunt u tot wel 30% besparen door in een keer meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Werkzaamheden gevel

Veel mensen die eigenlijk gevelrenovatie zouden moeten uitvoeren stellen dit zo lang mogelijk uit omdat ze vrezen dat hier steevast een aanzienlijk kostenplaatje mee gepaard gaat. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Het probleem gaat vooral schuil in de ernst van de schade die is opgetreden aan de gevel. Wanneer er bijvoorbeeld een scheur in de gevel is terug te vinden kan deze na verloop van tijd erger en dieper worden. Dit zorgt er voor dat ze minder eenvoudig te herstellen is waardoor er hogere kosten aan verbonden zijn. Met andere woorden, indien u er voor kiest om bijtijds gevelrenovatie uit te voeren, dan blijven de kosten beperkt en kunt u steeds genieten van een gevel met een echt mooie uitstraling.

Welke werkzaamheden kunnen uitgevoerd worden?

In het geval van gevelrenovatie is het mogelijk om verschillende werkzaamheden uit te (laten) voeren. De belangrijkste werken die zijn verbonden aan gevelrenovatie zijn:

  • Het herstellen van scheuren in het metselwerk
  • Voegen die verdwijnen of scheuren herstellen
  • Pleister dat verdwijnt terug aanbrengen
  • Het resultaat van zure regen die in de stenen vreet herstellen

Bovenstaande schadegevallen lijken op het eerste zicht een ramp en doen het vermoeden bestaan dat herstellingswerken zeer veel geld zullen kosten, maar in de praktijk is dat niet het geval. Er zijn meer dan voldoende bedrijven op de markt terug te vinden die een passende gevelrenovatie kunnen uitvoeren en dat zonder dat u rekening dient te houden met een groot budget.

Extra werkzaamheden

Bovenstaande vormen de belangrijkste werken die bij het toepassen van gevelrenovatie uitgevoerd moeten worden, maar er is meer. Zo kan het bijvoorbeeld eveneens noodzakelijk zijn om oude voegen uit te hakken, waarna er nieuwe gemaakt kunnen worden. Anderzijds wordt er bij sommige gevels eveneens gebruik gemaakt van lood welke bij tijd moet worden vervangen. Alleen op deze manier kan immers de garantie worden gegeven dat ze waterdicht blijft. Tot slot kan het bij gevelrenovatie eveneens belangrijk zijn om de nodige aandacht te spenderen aan de raamdorpels. Wanneer u moet vaststellen dat deze verrot zijn kan het noodzakelijk zijn om ze te vervangen.